Σχετικά με εμάς
Το 2012 ο Αλέξανδρος Ξηρομερίτης μαζί με την Χριστίνα ξεκίνησαν την δημιουργία του οικογενειακού αμπελώνα, σε ένα ιδανικό οικοσύστημα για την καλλιέργεια του αμπελιού, φυτεύοντας τον πρώτο αμπελώνα δέκα στρεμμάτων με ποικιλίες Syrah. Merlot , cabernet , sauvignon blanc, ροδιτη, ξινόμαυρο και αγιωργίτικο. Το πάθος και το μεράκι των δύο νέων για την καλλιέργεια και φροντίδα του πρώτου αμπελώνα . Ταυτόχρονα επιδίωξαν την φύτευση νέων αμπελώνων με οινοποιήσιμες ποικιλίες σε συνδυασμό με τις σπουδές του Αλέξανδρου στην οινολογία- τεχνολογία ποτών στο ΤΕΙ Δράμας . Το 2012 μέσα στο χώρο των αμπελώνων δημιουργήθηκε το οινοποιείο εμφιαλωτήριο και έγινε η πρώτη οινοποίηση – εμφιάλωση . Σήμερα, ο ιδιόκτητος αμπελώνας φτάνει τα 20 περίπου στρέμματα και η καλλιέργεια του σταφυλιού γίνεται σύμφωνα με τα πρότυπα της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Στόχος είναι η παραγωγή οινοποιήσιμων σταφυλιών με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι για την παραγωγή εύγεστων και αξιόλογων κρασιών. Η γνώση και η παρακολούθηση της εξέλιξης της τεχνολογίας στην παραγωγική διαδικασία, σε συνδυασμό με τη χρήση πιο παραδοσιακών και κλασικών μεθόδων, οδηγεί στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών.




Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο με άδεια από το Ε.Ο.Τ. Καλέστε μας για να κλείσετε ραντεβού για την επίσκεψή σας.