Οινική εκπαιδευτική επίσκεψη στο κτήμα Ξηρομερίτη

Το Κτήμα-Ξηρομερίτη είναι ένα μικρό επισκέψιμο οινοποιείο με άδεια από τον Ε.Ο.Τ., το οποίο ωριμάζει με τα χρόνια όπως το καλό κρασί. Βρίσκεται στο 3ο χλμ Π.Ε.Ο. Κατερίνης-Θεσσαλονίκης, μια ανάσα από τη πόλη στης Κατερίνης και σε μικρή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τη Λάρισα. Αποτελεί ιδανική επιλογή για μια μονοήμερη οινική εκπαιδευτική εκδρομή.

Το οινοποιείο του Κτήματος-Ξηρομερίτη λειτουργεί από το 2012 και συγκαταλέγεται στη νέα γενιά ελληνικών οινοποιείων. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στο συνδυασμό παράδοσης και νέων πρωτοπόρων ιδεών. Η αγάπη του Αλέξανδρου και της Χριστίνας Ξηρομερίτη για το κρασί, τους οδήγησε στην δημιουργία του οινοποιείου, το οποίο βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό καταπράσινο τοπίο της περιοχής.

Στόχος του οινοποιείου μας εξ αρχής ήταν και είναι, η ανάδειξη της αμπελουργικής και της οινικής παράδοσης της περιοχής της Πιερίας, αλλά και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας. Η παραγωγή του οινοποιείου του Κτήματος-Ξηρομερίτη προσανατολίζεται αυστηρά στην παραγωγή ποιοτικών αυθεντικών οίνων με έντονο τον Ελληνικό τους χαρακτήρα.

Σήμερα, στο οινοποιείο εμφιαλώνονται περισσότερες από 13 ετικέτες (Μούσες, Ίρις, Αλέξανδρος, Αέλια, Ξηρομερίτης κ.α.)

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους αμπελώνες του κτήματος και να ξεναγηθούν στο χώρο παραγωγής. Επίσης θα ενημερωθούν για την αμπελοκαλλιέργεια, τους τρόπους οινοποίησης και την εμφιάλωση. Η διαδρομή είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε οι επισκέπτες να έρθουν κοντά στη παραγωγή του κρασιού βήμα βήμα υπό την καθοδήγηση του οινολόγου μας, Αλέξανδρου Ξηρομερίτη.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας
Τηλέφωνα : 6977064157 & 6978210767
 Email       : [email protected]
 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Το οινοποιείο του Κτήματος-Ξηρομερίτη τηρεί με σεβασμό τις αρχές και τα μυστικά της ελληνικής οινικής παράδοσης και ακολουθεί τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης. Ο στόχος του Κτήματος-Ξηρομερίτη είναι η παραγωγή γευστικών κρασιών εξαιρετικής ποιότητας με κύριο γνώμονα την ικανοποίηση του καταναλωτή και την ιδανική σχέση ποιότητας και τιμής.
Το οινοποιείο του Κτήματος-Ξηρομερίτη απευθύνεται και στην χονδρική πώληση ως προμηθευτής στο χώρο της εστίασης (εστιατόρια, ψαροταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ψητοπωλεία), καθώς και σε κάβες και σε delicatessen μαγαζιά που πωλούν ελληνικά προϊόντα, προσφέροντας συνέπεια, ποιότητα και ειδικές τιμές.
 
Παρακαλούμε τους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα μας και θα επιθυμούσαν μια συνεργασία μαζί μας να επικοινωνήσουν :
Τηλέφωνα :  6977064157 & 6978210767
 Email       : [email protected]