Πως να φτιάξετε το τέλειο πλατώ για κάθε γούστο και κρασί!

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας προσφέροντας τους ποιοτικά κρασιά από το ΚΤΗΜΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιο κρασί και αν διαλέξετε να απολαύσετε, θα το απολαύσετε επί δύο εάν το συνδυάσετε με ένα εύγευστο πλατώ.

Επιλέξτε ανάμεσα στις εξαιρετικές ετικέτες των λευκών, ΞΗΡΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ, ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ ΜΟΥΣΕΣ, των ροζέ CABERNET ΞΗΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΞΗΡΟΣ ΙΡΙΣ, ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ ΜΟΥΣΕΣ, ΞΙΝΟΜΑΥΡΟΣ και των ερυθρών ΓΛΥΚΟΣ ΑΕΛΙΑ, ΞΗΡΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ, CABERNET ΞΗΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΞΗΡΟΣ ΙΡΙΣ, ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ ΜΟΥΣΕΣ, ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ και συνδυάστε το με τις παρακάτω συμβουλές πως να δημιουργήσετε το τέλειο πλατώ.

Για αρχή θα χρειαστείτε ένα όμορφο ξύλο κοπής ως βάση σερβιρίσματος και αφήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σας ελεύθερη.
Για το πλατώ 3 έως 5 διαφορετικής σκληρότητας και υφής τυριά είναι αρκετά ώστε να καλύψετε κάθε γούστο. Τα σκληρά και ημίσκληρα τυριά (παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα) συνδυάζονται καλύτερα με τα κόκκινα κρασιά, όπως το ΕΡΥΘΡΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΑΕΛΙΑ ή ΕΡΥΘΡΟΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ ΜΟΥΣΕΣ, ενώ τα ημιμαλακά τυριά (γκούντα,blue cheece) και μαλακά (μυζήθρα,ανθότυρο) με τα ροζέ και τα λευκά κρασιά όπως το ΡΟΖΕ ΞΗΡΟΣ ΙΡΙΣ ή ΛΕΥΚΟ ΗΜΙΓΛΥΚΟ ΜΟΥΣΕΣ.
Προσθέστε κριτσίνια, παξιμάδια, κρακεράκια δίνοντας μια επιπλέον υφή, που είναι απαραίτητη.
Προχωρώντας προτείνουμε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα και αποξηραμένα φρούτα, όπως σύκα, φράουλες, μήλο, φράουλες, ότι φρούτο είναι της εποχής. Τοποθετήστε ωμούς ξηρούς καρπούς, οι οποίοι δένουν αρμονικά με τα τυριά και τα φρούτα και προσθέτουν επιπλέον αρμονία στις υφές και τη γεύσεις. Ωμά αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, φιστίκια αιγίνης, η επιλογή είναι δική σας.
Τολμήστε να συμπληρώσετε το πλατώ με μπολάκια με μαρμελάδα, η οποία ταιριάζει ιδανικά με τα τυριά και το κρασί. Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη μαρμελάδα ΝΤΟΜΑΤΑ από το ΚΤΗΜΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ ή και τη μαρμελάδα ΦΡΑΟΥΛΑ.
Αν είστε λάτρεις των αλλαντικών, επιλέξτε ένα σαλάμι αέρος, γαλοπούλα καπνιστή, προσούτο, τα οποία ταιρίαζουν με κόκκινα και λευκά κρασιά όπως το CABERNET ΞΗΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και το ΞΗΡΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ.
Εάν επιλέξετε ροζέ κρασί όπως CABERNET ΞΗΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ προτιμήστε αλλαντικά με χαμηλά λιπαρά χωρίς μπαχαρικά και έντονα αρώματα.
Προκαλέστε τους καλεσμένους σας με τις επιλογές σας και τις gourmet γνώσεις σας και απολαύστε τις στιγμές παρέα με τα εξαιρετικά κρασιά του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ.